Ebba in grey pants and jacket

5 frågor: Marina Kereklidou, designer

Marina Kereklidou är den svenska designern, stylisten, kreativa chefen och bara allmänna modeman bakom många av Ebba Sports design.

Marina Kereklidou, berätta gärna om din roll i Ebba Sports?

- Jag är designern. Enkelt uttryckt Ebba beskriver sina idéer för mig och jag skapar designen. Efter det är det en lång väg att hitta rätt fabrik, testa prover och bestämma detaljerna innan den äntligen når vår kunds händer
.

Hur kom detta samarbete till?

– Jag och Ebba har känt varandra väldigt länge från att båda jobbat i branschen. När hon frågade mig om jag ville göra det här kände jag starkt att jag kunde – jag förstår henne och vad hon vill skapa med Ebba Sports.

Vad är ditt förhållande till sport och sportkläder?

– Ebba är den som brinner för att träna – mina känslor för sport är lite mer nedtonade. Men när det kommer till att blanda in sportkläder med mode så är jag helt för det – det kan ge en fin kant. Vi designar kläderna med det i åtanke och de ska fungera sömlöst med dina vanliga kläder också

I designprocessen, vad var några av de saker du inte ville kompromissa med?

- Kvalitet, passform och den där extra twisten för en upphöjd stil. Leggings är ett bra exempel på att alla tre sakerna fungerar perfekt tillsammans. De är gjorda i ett stickat sömlöst tyg som ger otrolig komfort, de kramar dig på alla rätt ställen samtidigt som de inte är för tajta och de kommer i roliga tryckdesigner.

Okej, sist men INTE minst - Marina, din favoritplagg från kollektionen och hur bär du den?

- De leopardmönstrade leggingsen! De är så bekväma, unika och otroligt coola. Varför inte bära hela setet och matcha det med sneakers och en oversized kostymjacka! Åh, och sockorna du kommer att älska oss för är äntligen här - missa inte heller dem...