5 frågor: Ebba Kleberg von Sydow, Grundare

Skriven av: Ebba Mary Matilda Kleberg von Sydow

Ebba, varför valde du att skapa ett märke för sportkläder?

– Jag har alltid velat starta ett eget varumärke men aldrig hittat rätt nisch. Det var inte förrän jag hade en stor förändring i mitt eget liv som den här idén kom till mig. Att ta hand om min hälsa och min kropp blev en stor prioritet och något jag verkligen tyckte om att göra! Men att lyckas få träning mellan möten och familjeåtaganden fick mig att inse att det fanns en lucka på marknaden när det gäller kläderna där ute. Jag behövde kunna röra mig mellan alla de där sakerna utan att hela tiden ändra vad jag hade på mig - DET var min nisch!

Vad var tanken när du skapade kläderna?

– Vi ville göra högpresterande, klassiska verk med exceptionell känsla för detaljer. Jag arbetade med designern och stylisten Marina Kereklidou för att göra designen och med varje klädesplagg finns det något extra - en lång mudd, en lätt balettinspirerad halsringning eller ett nyckfullt mönster. Det pressar dem ett snäpp över bara sportkläder och gör dem lätta att styla och bära med dina vanliga kläder också.

Hur skiljer sig Ebba Sports från andra sportmärken där ute?

– Tja, vi är ett litet, kvinnligt ledt – ägt och grundat – företag som får oss att sticka ut – kvinnor som designar för kvinnor. Vår uppmärksamhet på allt från funktion till mode skiljer oss åt.

Vilka är dina förhoppningar och drömmar för detta projekt?

Min förhoppning är att folk ska kunna berätta hur mycket kärlek och arbete som har lagts ner på att göra de perfekta bitarna av högsta kvalitet. De kommer att kunna känna det när de bär det. Jag vill växa varumärket samtidigt som jag bygger en stödjande och positiv gemenskap kring det.

Om du var tvungen att välja en favoritplagg från kollektionen nu, vilken skulle det vara?

- Åh, det är FÖR svårt! Det är som att be mig välja ett av mina barn... Jag kan inte. Men okej, idag? Det måste vara de leopardmönstrade leggingsen! Jag har en soft spot för det här mönstret och den intrikata designen på dessa leggings är något extra. Bär dem med någon av dina garderobsbaser för en omedelbar humörhöjning!